• GitHub
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

Trainings & Workshops

Bookable shortly!

1-Day Workshop
Semantic
Data Management

Compact Course

Semantic data management for strategic and technological decisions to improve data quality, interoperability and reusability, archi-tectures, integration and implementation at enterprise level.

Bookable shortly!

2-Day Workshop
Semantic
Data Management

Intensive Course

Semantic data management for strategic and technological decisions to improve data quality, interoperability and reusability, archi-tectures, integration and implementation at enterprise level.

shutterstock_742310275_SchulungWorkshop.

3-Day Workshop
Semantic
Data Management

Detailled and Customized Course

Semantic data management for strategic and technological decisions to improve data quality, interoperability and reusability, archi-tectures, integration and implementation at enterprise level.

Daily Schedule

Each workshop day is divided into 4 modules of 90 min each. Each day covers a completed topic area, provides basics, details and practical implementation and concludes with concrete learning goals. Sufficient breaks for processing and recovery as well as for questions and answers and the concluding open evening for discussions and a get-to-gether ensure a sustainable learning success.

Time Table

  • 09:00 - 09:15   15 min:   Reception and Warm-up

  • 09:15 - 10:45   90 min:   Module 1 (Introduction, Theory, Models)

  • 10:45 - 11:00   15 min:   Coffee Break - Discussion, Questions & Answers

  • 11:15 - 12:45   90 min:   Module 2 (Basics, Approaches, Architecture, Design)

  • 12:45 - 13:30   45 min:   Lunch Break

  • 13:30 - 15:00   90 min:   Module 3 (Details, Tools, Implementation, Operation)

  • 15:00 - 15:15   15 min:   Coffee Break - Discussion, Questions & Answers

  • 15:15 - 16:45   90 min:   Module 4 (Practical Implementation, Case studies)

  • 16:45 - 17:30   45 min:   Discussion and networking, Q & A